Előfordulhat

Jogerős, másodfokú ítéletében felmentette a bíróság G. Zsolt, 43 éves újságírót. A hat éve húzódó per előzménye, hogy G. Zsolt egy nyilvános eseményen a neki felajánlott kéznyújtás ellenére erőteljesen nemiszerven rúgta Fekete-Győr Andrást, a momentum mozgalom elnöknőjét.

A per során arra a bírói kérdésre, milyen indokból követte el G. Zsolt az erőszakos cselekményt a férfi csak annyit válaszolt, „ja, hát előfordulhatnak ilyenek”.

A bíró felmentő határozatát úgy indokolta, “most mondanám, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Lehet, hogy ez már túllőtt talán a célon, de azért egy olimpiai álmot tönkretevő szervezet vezetőjét érhetik ilyen atrocitások közterületen. Ez a cselekedet inkább jelképes, és annak az újabb politikai generációnak szól, akik szerint elég ahhoz önmaguk zseniális létezése, hogy pártot alapíthassanak, és a közügyekbe mindenféle alapvető értékek, elvek és konkrét programok megfogalmazása nélkül beleszóljanak. Én ezen annyira nem lepődöm meg” – zárta az ítélethirdetést a bíró.

One thought on “Előfordulhat”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.